פיקולינו היא אחד המסעדות האיטלקיות המעולות בירושלים. לצד מטבח איטלקי מעולה, האווירה מהנה והשירות מעולה – והיא כשרה למהדרין.
האווירה בפיקולינו
פיקולינו נמצא במרכז העיר ירושלים בשכונת נחלת שבעה, לא רחוק מכיכר ציון. למסעדה הזו היסטוריה ארוכת שנים (לפחות 30), אך המקום הנוכחי אינו משכנה המקורי והבעלים הסבו את שמה לפיקולינו בהגיעה למקום החדש. בעבר שם המסעדה היה בית טיכו, והיא היתה מסעדה ידועה ומצליחה ששכנה בחצר מקסימה השייכת למוזיאון בית טיכו ברחוב רב קוק, לא רחוק מהמיקום הנוכחי שלה.
פעמים רבות שינוי מקום של מסעדה הוא מכת מוות עבורה. האתגרים של מציאת מקום עם אווירה מיוחדת יחד עם הקושי ליידע לקוחות קיימים על המיקום החדש הם משמעותיים. נוסף על זה שינוי השם, שכנראה היה הכרחי, ויש לא מעט אתגרים להתגבר עליהם.

למקום החדש של פיקולינו יש בהחלט אווירה מיוחדת. הוא מציע מקומות ישיבה בפנים וגם בחוץ – בחצר אחורית שקטה. המבנה הוא מבנה היסטורי – אחד הבתים המקוריים של שכונת נחלת שבעה שנבנה בשנת תרכ"ט, לפני למעלה 140 שנה. המבנה עתיק ושמור ומרגישים את האופי ההיסטורי של המקום החל מהקשתות המעוגלות של הפתחים וכלה באבן הירושלמית המצפה את הקירות בפנים. בעלי המסעדה הוסיפו אלמנטים עיצוביים עדינים ויפים כמו פרחים באגרטלים על השולחנות ואפילו אזור שטיפת ידיים מעוצב בטוב טעם עם סלי קש המכילים מגבות ידיים מבד, ברז בסגנון עתיק ופרחים מלאכותיים.

יש ערבים שבהם פיקולינו מביאה מוסיקאים, פסנתרן או להקה קטנה, לנגן מוסיקה חיה וזה בהחלט מוסיף אווירה קסומה ונעימה.

האוכל
יש מגוון גדול של מנות ראשונות שאפשר להזמין כדי להתחיל את הסעודה. שתי מנות טעימות מאוד שכדאי להזמין הם הפוקצ'ה עם מטבלים שונים (פסטו, מטבוחה, טחינה, טפנד זיתים – כולן היו מעולים) ואת סלט בורטה, שאמנם אינו מופיע בתפריט אבל שווה כל ביס. זהו סלט של עלי בייבי וירקות צבעוניות מוקפץ עם ויניגרט טעים ועטור בכדור של גבינת מוצרלה רכה הממולא בקרם. טעים ביותר.


חציל פרמזן הוא מנה העשוי מפרוסות חצילים המבושלות ברוטב עגבניות ומכוסות בשפע של גבינות – מוצרלה ופרמזן, המנה הגיעה כשהיא לוהטת, כמו שצריך.

עוד מנה ראשונה טעימה היא קנלוני תרד שהן צינורות פסטה ממולאים בתרד, גבינות ושמנת כפולה. גם זה יצא ממש לוהט מהמטבח ובהחלט שווה את הקלוריות.
הלזניה של פיקולינו היא חוויה קולינרית אמיתית עם השפע של גבינות, שמנת, רוטב עגבניות עשיר ומתובל היטב. זהו מנה משביע מאוד, ראו הוזהרתם.

אם רצונכם לאכול מנת פסטה מוקרמת עם פטריות, נסה את הפפרדלה פטריות אשר משלב סוגים שונים של פטריות עם רוטב עשיר עשוי שמן זית, שום, חמאה, גבינת פרמזן ולימון.

מאכלים טעימים אחרים כוללים סוגים שונים של דגים כמו דג סלמון עם רוטב הדרים או רוקפור, או דג שישן ישר מהים התיכון. לאנשים הרוצים מנה קלילה יותר, יש סלטים ייחודיים עם שילובים יפים של ירקות, זיתים, גבינות ותבלינים.
ראוי לציין את תשומת הלב של הצוות במטבח לכל מיני נגיעות אמנותיות קטנות במנות מה שהופך את המנות ליפים למראה ולא רק טעימות להך.
כתבה על פיקולינו לא תהיה שלמה בלי להזכיר את הקינוחים המיוחדים, והמשמינים. עוגת אוריאו אינו מופיע בתפריט, אך ניתן לבקש אותה. היא מורכבת משתי שכבות של "גן עדן של שוקולד" וביניהם מילוי קרם. על "המבנה הקלורי" הזה מוסיפים טפטוף של רוטב קרמל ומעטרים אותו עם סריג שוקולד.

עוגת הגבינה הביתי היא אחת טעימות ביותר – עשירה אך גם קלילה. העוגה מוגשת בצורה אמנותית עם קישוט של נקטרינות פרוסות יחד עם קצפת פטל.

השרות
המלצרים היו אדיבים, בעלי ידע אודות המנות בתפריט וזריזים מאוד. לא ראיתי עוד מסעדה שבה כל אנשי הצוות, המלצרים, הברמן ואפילו המנהלת, היו עסוקים במתן שרות במלוא הקיטור יחד עם תשומת הלב לכל הפרטים הקטנים. בסביבות 19:30, המסעדה החלה להתמלא, וזמן קצר לאחר מכן היא כבר היתה עמוסה עד אפס מקום.
פרטי מסעדה:
טלפון: 624-4186 (02)
כתובת: יואל משה סלומון 12, ירושלים
שעות: א'-ה': 10:00-24:00 | יום שישי 9:00-15:00
כשרות: מהדרין רבנות ירושלים
תמיד מומלץ לוודא כי תעודת הכשרות של המסעדה בתוקף
דירוג מסעדה:
מזון: 5
שירות: 5
ניקיון: 5
אווירה: 5
אם נהנתם מהכתבה, נא שתפו אותה באמצעות הכפתורים של פייסבוק וטוויטר
דרך ההגעה
לרשימה המלאה של מסעדות בירושלים